Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Kanttila - tästä se alkaa!

En ihmettele sitä, että Minna Canthin entinen koti- ja liiketalo Kuopiossa on seisonut pitkään tyhjillään, ja että sen kohtalo on tähän saakka ollut uhattuna. Ne, jotka uskovat, että tässä maassa tai missään toisessakaan maassa voi saada jotain aikaan yksin, ovat harhassa. Sen tähden Suomi on lamassa, ähkyssä, kun ei ymmärretä vuorovaikutuksen merkitystä. Ei kyetä komppaamaan toisiaan. Meillä on ainoana opetus- ja koulutusmallinavastakkainasettelu. Perustamme yhdistyksiä ja valiokuntia, jotka eivät tiedä toisistaan mitään. Juuri tällainen toiminta tulee meille pitkällä tähtäimellä erittäin kalliiksi.

Ritva Hartzell, Kaisa Korhonen ja Kanttilan kulttuurikeskuksen kannatusyhdistyksen entinen puheenjohtaja Outi Vuorikari ovat tehneet jo pitkään pohjatyötä Kanttilan pelastamisen eteen. Nyt jatkan siitä, mihin nämä naiset ovat jääneet.

Olen valmis keskustelemaan yhteistyöstä kaikkien kanssa, jotka haluavat tulla mukaan tähän kulttuuritekoon. Olen avoin kaikille ehdotuksille. Ensin kuitenkin teen perusteellisen pohjatyön, sillä olen tosissani. Sijoitan itse Kanttilaan merkittävän pääoman. Tämä on elämäntyöni jatke. Asun kesällä Kanttilassa vähintään kaksi kuukautta ja tutustun talon omaan ääneen. Vasta sitten on tehtävä suunnitelma, ja sen jälkeen voimme lähteä tekemään kustannusarviota. Näin arvokkaassa asiassa ei voi lähteä soitellen sotaan. 

Siteeraan Kanttilan kulttuurikeskuksen kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Atte von Wrightiä: “Haluaisimme että Kanttilalle löytyisi ostaja, joka pystyy pitämään sen kulttuurikäytössä. Mutta juuri sen takia haluaisimme olla hyvin tarkkoja siitä, että tuleva omistaja on tosissaan ja hänellä on todella resursseja”, von Wright toteaa. Juuri näin, halut ovat siis riittävät, nyt se on vain tehtävä, ja mina TEEN sen!

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1424326594058

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ainosederholm kuva
Aino Sederholm

Mites tää liittyy asiaan? Varmaan herra pulmunen on lähettänyt? Jos ahdistaa, niin etkö pysty parempaan?

Luepas vähän tarkemmin:
"Syytteet tuhotyöstä ja yllytyksestä tuhotyöhön hovioikeus hylkäsi."
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kulttuuri/baltz...
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ba...

Käyttäjän MikkoPaavola kuva
Mikko Paavola

HYVÄ Veijo Baltzar - Hieno veto säilyttää Kanttila. Olen toiminut samaansuuntaan entisenä Kuopion kaupunginvaltuutettuna mm Snellmannintalon säilyttämisessä, Asemakadun puutalorivistön säilyttämisessä sekä Museokorttelin luomisessa Piispankadun
viereen ja myös tämän Kanttilan talon osalta jotain säilyttämiskeskusteluja käytiin jo 1977-1984 valtuustokauteni aikana. OLEN ehdottamassa että saisit sinne suuremman tilan yleisötilaisuuksia varten ja jos saat sellaisen tilan jossa voidaan pitää pienimuotoisia huutokauppoja olen valmis pitämään sellaisen. Olenhan aloittanut Kuopiossa myös ensimmäisenä ns Renkaan talossa ja ravintolasaalissa joka varmaan vieläkin on osuuskaupan ravintolatilana MAAHERRANKADUN VARRELLA. Ensimmäinen tällainen pidettiin toimestani 6.3.1982 - ja sen jälkeen useasti n 2 kertaa kuukaudessa. PIDIN MYÖS sen satavuotista irtaimistoa käsittävän lopetushuutokaupan. Se taisi olla tammikuussa 1985. Silloin on ollut n 600 huutokaupan aikana eniten valokuvaajia - jopa - Helsingistä saakka Museoviraston toimesta. Savon Sanomista löytyy paljon kuvia siitä ja itseltänikin joitakin kuvia. ONNITTELUT BALTZARILLE.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Kiitos Mikko, onpa hieno kuulla. Tiedän tästä toiminnastasi ja tunnen tämän renkaan talon 1940- ja 50-, ja 60 luvulta. Kun tulen Kuopioon, niin etsin sinut. Olet tärkeä linkki minulle tässä tulevassa elämän tehtävässäni.

Jouko Kääriäinen

Kyllä NE ajat ovat jo
OHI Mikko! Asioita pitää panna POIS - että saisi UUSIA tilalle - maailmankin uskottiin olevan litteä - mutta EI se vaan ollut.

Käyttäjän MikkoPaavola kuva
Mikko Paavola

VEIJO - Nykyään asun Helsingissä joten katso tietoni www.huutomyynti.fi sivuilta. Olen la 27.6. Rautaloammilla pitämässä huutokauppaa joten sen jälkeen su voimme tavata 28.6. TUO JOUKO KÄÄRIÄINEN on toimittaja joka ajaa varmaan YIT-etuja enemmän kuin minä.

Toimituksen poiminnat