Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Suomi on kaikilla aloilla kehittynyt - vain ihminen on jäänyt jälkeen

Jos haluat pysyä elämässä kiinni, älä äänestä prosentteja, älä tilastoja, vaan äänestä ihmistä, tunneälyä. Kulttuuriin on panostettava, jotta estäisimme sen, että valtapääoma kahmii elämän oikeuden. Työllistämistä emme saavuta puheilla. Nyt maailma jakautuu köyhiin ja rikkaisiin. Näissä eduskuntavaaleissa on äänestettävä arvoja.

Olen puhunut arvoista, tunneälystä koko elämän. Sitä ei ole vielä toteutettu. Sen takia olen lähtenyt mukaan politiikkaan. Nyt puhun arvoista entistä vakavammin. Jo tänä 8 kuukauden aikana, mitä olen tehnyt vaalikampanjaani kansanedustajaehdokkaana ole saanut vaikutettua moniin muihin ehdokkaisiin ja edustajiin puoluekannasta riippumatta: olen saanut heidät ymmärtämään tunneälyn ja luovuuden, henkis-sosiaalisen kulttuurin merkityksen yhteiskunnan rakenteellisena voimavarana.

Sen sijaan, että rakennamme hyvinvoinnin talousihmeelle nimeltä ”Suomi jatkuvan kasvun tuonti- ja vientiyritys” syrjäyttäen ihmisen elämän keskiöstä, meidän pitää puhua ihmisten asenteista. Mikä on se asenne, jolla tätä maailmaa rakennetaan? Miten se on tasapainossa luonnon kantokyvyn ja eläinten kanssa? Emme voi enää puhua ohi asian paperiviisaasti. Ihmiset eivät kykene komppaamaan keskenään. Se nähtiin tällä hallituskaudella, mutta ongelman ydin on merkittävästi laajempi kuin yksi hallitus. Me emme enää ymmärrä luontoa: eläimet ovat korkeintaan museossa ja kohta ihmisetkin ovat museotavaraa. Tällainen maailmanmeno on yksinkertaisesti loputtava, meillä ei ole muuta mahdollisuutta. Ketään ei voi jättää ulkopuolelle - kaikki on otettava mukaan luonnolliseen hyvinvointiin. Mitä on luonnollinen hyvinvointi? Se, että henkinen ja fyysinen yhdistyvät. Mitään ei ole ilman toista.

Moderni vallankumous, joka on rakentunut syrjimisen ja eriarvoisuuden päälle valtahierarkian muodossa, on tullut tiensä päähän. Jos äänestäjät eivät sitä ymmärrä, pitää kärsiä ja samalla lopettaa ruikuttaminen. Jos äänestätte numeroita, muotoseikkoja ja rahan siirtämistä momentilta toiselle puoluesidonnaisesti, ette äänestä tulevaisuuden, uusiutuvan pääoman eli nuorten puolesta. Sen sijaan äänenne menee itsekeskeisyyden obligaatioille, joissa ihminen tuhoaa toinen toistaan. Hyväksykää silloin, ettei mitään tapahdu. Älkää itkekö vanhuksianne, joille sytytätte kynttilän, jos ette toimi! Se kynttilä sammuu ensimmäisessä myrskyssä. Mikä se myrsky on? Vallan ja rahan himosta syntynyt pahoinvointi. Muutos lähtee ihmisestä, yksilöstä ja asenteista - ei muotoseikoista, ei monumenteista, ei kulisseista, ei aineesta, vaan hengestä.

Rahaa on enemmän kuin koskaan ennen, ja rikkaimmat ovat rikkaampia kuin koskaan, Maa on tänään kaikilla aloilla erittäin kehittynyt, teknokraattisesti, byrokraattisesti, arkkitehtuurisesti, lääketieteellisesti, materiaalisesti. Ainoastaan ihminen on jäänyt jälkeen - ihminen on henkisesti köyhtynyt. Materian palvonta on tullut tilalle. Ihminen rakentaa pyramideja, sotateollisuutta, riistää luontoaan, itseään ja toisiaan. Tämä tie on kuljettu loppuun. Käyttäkäämme nyt tätä modernia yhteiskuntaa, sen keksintöjä, ja edistystä hyväksemme. Mitä se tarkoittaa? Ihmisen tulee hallita sivistystä, moraalia ja uskontoa. Ihmisen tulee hallita materiaa ja taloutta. Ihminen elämän keskiöön. Äänestäkää minua, jos haluatte, ettei leivän himo syö ihmistä, vaan ihminen syö leipää.

Hyvää pääsiäistä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Puhut tärkeästä ja usein unohdetusta aiheesta. Hyvä, että lähdit ehdolle niin saadaan sanoma leviämään vähintäänkin puolueen sisällä, kävi vaaleissa miten päin tahansa. Väittäisin, että se SDP:n kuuluisa uusi linjakin (tulossa kunnolla vasta vaalien jälkeen) tulee vaatimaan tämän alueen huomioimisen aivan eri lailla onnistuakseen.

Toimituksen poiminnat