Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Eduskuntaa vaivaavat pelkotilat

Tässä maassa on liian paljon arkoja asioita, jotka vääristävät kulttuuria ja toimintoja, joihin poliitikot ja virkamiehet eivät uskalla puuttua. Eduskuntaa vaivaavat pelkotilat. Mitä suuremmalla linssillä poliitikkoja tiirataan, sitä huonompia päätöksiä he saavat aikaan: eivät uskalla hengittää - eivät päättää mistään. He kulkevat keskitietä, täynnä näennäistä toimintaa ja päätöksentekoa. Kuka on kärsijä? Odotetaanko, että kansalaiset puuttuvat ongelmiin omilla varoillaan?

Kansa kaipaa Paavo Lipposta takaisin pääministeriksi (http://ls24.fi/mielipiteet/mielipidekirjoitukset/mielipidekirjoitus-kans...). Se merkitsee sitä, että arvojohtajien aika ei ole ohi, ja että ainoa tie eteenpäin tässä maailmantilanteessa on arvokeskustelun ja tunneälyn herättäminen, jonka puolesta olen puhunut koko vaalikampanjani ajan.

Timo-Pekka Sillantaus totesi lauantaina 11.4. kampanjaloppukirissä: "Tässä kampanjassa Veijo ei ole ainakaan minun kuulleeni maininnut verotusta tai elvytystä. Se johtuu siitä, että hän on mennyt niiden taakse, pintaa syvemmälle." Sillantaus näissä lauseissa kiteytti kampanjani ytimen: Itse koettava. Elämän monet kasvot. Ei riitä, että eduskunnassa on paperiviisautta tuottavia päättäjiä, me tarvitsemme nyt heitä, jotka tuottavat itse politiikkaa - toisin sanoen, arvokeskustelua. 

Ehdotan, että tiirailu lopetetaan, annetaan poliitikoille työrauha ja kannustetaan heitä rohkeuteen, ei imetä heistä voimia tiirailemallla - rötösherra mentalliteetillä. Pulmusten etsiminen johtaa huonoihin päätöksiin ja tekoihin. Ne jäävät kokonaan tekemättä. Liika varovaisuus on myrkkyä siinä, missä päättömyys ja harkitsemattomat teot. Me tarvitsemme muutosta, ja muutoksen täytyy tällä kertaa lähteä ihmisestä, ei kulisseista. Olen viimeisen kahden päivän aikana saanut taakseni upeita tukijoita, olen siitä erittäin kiitollinen.

Paavo Lipponen:

"Veijo Baltzar on suuri suomalainen ja eurooppalainen kulttuuripersoona. Monipuolisten kirjallisten ja taiteellisten ansioidensa ohella hän on dynaaminen toimija, mistä osoituksena Minna Canthin talon pelastaminen kulttuurille Kuopiossa. Baltzar on yksi harvoista suomalaisista, joilla on kantavuutta Euroopan kulttuurielämässä, erityisesti monikulttuurisuuden edistäjänä."

Liisa Jaakonsaari:
"Tunnen Veijo Baltzarin pitkältä aikaa, hänen kirjoistaan ja taideteoksistaan. Olen aina ihaillut hänen historiantajuaan, tiettyä energisyyttä, ja sitä, että hän jaksaa inspiroida muita ihmisiä. Hän on loistava tyyppi!"

Suurlähettiläs Ralf Friberg:
"On suurenmoista ja mittaamattomaan tarpeeseen, että kulttuurineuvos Veijo Baltzar asettaa kykynsä ja kokemuksensa yhteiskunnan käyttöön kansanedustajana. Muistan mielihyvällä Veijon yhteistyökyvyn ja tarmon Uudenmaan kulttuurihankkeissa."

Seela Sella:
"Kulttuuri on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Kulttuuriin ei panosteta, kulttuurista ei puhuta, ainoastaan taloudesta - arvokeskustelua ei käydä. Me tarvitsemme äänitorven, rohkean puolestapuhujan, kulttuurineuvos Veijo Baltzarin eduskuntaan!"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne
"Kulttuurin ja luovuuden merkitystä yhteiskunnassa on vahvistettava. Emme hyödynnä riittävästi kulttuuria ennaltaehkäisevänä ja voimauttavana tekijänä, elämänlaadun mittarina. Monikulttuurinen yhteiskunta vaatii meitä kaikkia kasvamaan asenteissa, ja kulttuuri ja luovuus ovat siinä keskeisimmässä asemassa.Sosialidemokraatit ovat aina olleet sivistys- ja kulttuuripuolue. Meille on etu, että näissä eduskuntavaaleissa meillä on riveissämme kulttuurin ja luovuuden moniottelija kulttuurineuvos, kirjailija, näytelmäkirjailija, runoilija, teatteriohjaaja, kuvataiteilija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Veijo Baltzar, joka nostaa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti arvokysymykset ja luovuuden esiin.”

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat