Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Ilman asennemuutosta 70% Suomen kansasta syrjäytyy

Eduskunnan toiminnan ja päätöksenteon keskiöstä puuttuu kokemuspohjainen osaaminen, ymmärrys ja tuottaminen. Ensin katosivat ihmiskunnalta myytit ja riitit, siten tunneäly ja arvot. Kylmä äly johtaa maailmankaikkeutta rahalla ja eriarvoisuudella - kaikki on kaupan, sinä ja minä - empatia, tunteemme – siinä meni hyvä elämänlaatu. Mitä me tarjoamme vanhuksille? - ”Syö juo, ota pillereitä ja nuku!” Vanhukset eivät siis tarvitse elämälaatua ja mistä ne sitä saisivatkaan, kun eihän sitä ole enää olemassa!

Puhuminen tunneälystä ja arvoista on yhtä kuin ihmisenä olemisen arvo. Se, mitä puhumme valtademokratian suulla, on kaukana demokraattisista teoista ja toteutuksista. Valtademokratia, Suomi jatkuvan kasvun vienti- ja tuontiyrityksenä, pääomittaa laskennallisesti omassa kirjanpidossaan veronmaksajat, ellemme saa aikaan rakennemuutosta, joka ei lähde monumenteista, ei kulisseista vaan ihmisestä.

Kuten kaikkialla Euroopassa, Suomeen luodaan työttömien reservaatio, jossa köyhät, valtaväestö ja vähemmistöt riistävät toisiaan. Historia on sen osoittanut - siten toimii suuri pääoma. Jos emme kykene asennemuutokseen, se merkitsee sitä että vähintään 70% Suomen kansasta syrjäytyy.

Kun puhumme idästä ja lännestä on otettava huomioon, että entiset itäblokin maat eivät ole omalla asiallaan tavoitellessaan sitä, mihin länsi on jo yltänyt. Kansaa johdetaan paperiviisaasti numeroilla, prosenteille, pykälillä ja muotoseikoilla. Puhumalla jatkuvasti taloudesta ikään kuin kansa olisi eri muodoissa se rahan saaja, velkoja, valtademokratia, ahneimmat vuolevat kerman päältä. Kansan syvien rivien etuoikeus on tässäkin tapauksessa äänestää ja nuolla näppejä. 

Se, kuinka paljon satsaamme ydinvoimalaitoksiin, on suoraan verrannallista siihen, kuinka paljon tänä päivänä leikkaamme nuorilta, tulevaisuuden pääomasta. Se, mitä puhumme NATOsta, on juuri sitä vastakkainasettelua, eriarvoisuuden lietsomista valtademokratian hyväksi, sota teollisuuden rakentamista, josta sivistyneen Euroopan olisi syytä irrottautua. Se, miten paljon satsaamme Suomeen jatkuvan kasvun tuonti- ja vientiyritykseen sekä kulutukseen, on suoraan verrannollista henkiseen hyvinvointiin, elämänlaatuun.

Mustalaiset ovat aina olleet luonnonsuojelijoita, luonnon näkijöitä ja kosijoita – mustalaiset eivät ole luoneet, tehneet ainuttakaan asetta ihmis- ja eläinkuntaa vastaan. Sen, minkä ihmiskunta, Suomi mukaan lukien isompiaan seuraten riistää luontoa yli sen kantokyvyn, kestävän kehityksen, on suoraan verrannollinen elämänlaatuun ja pois ihmiskunnan tulevaisuudesta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Kertomasi on jo hyvässä vauhdissa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sympaattista kun käytät mustalainen-sanaa. Mustalainen, neekeri ja ryssä olisivat ihan käypiä sanoja. Kauniita lisäksi. Niin kuin myös romanit, afroamerikkalaiset ja venäläiset ovat kauniita ihmisiä.

Tätä jää miettimään: "leikkaamme nuorilta, tulevaisuuden pääomasta". Mitä rahalla ostettavaa nuorilla pitäisi olla enemmän? Suomessa on nuorille aika kallis koulutus kaikkineen, ja esim. nuorisotyöttömyys pienempää kuin muissa maissa. Voisiko ajatella, että köyhyyden, työttömyyden ja eriarvoisuuden poisto Suomesta olisi parasta nuorisopolitiikkaa?

Tero Leppä

Niinpä. Laitumelta löydettiin hylätty köysi ja se myytiin markkinoilla hyvällä hinnalla kun vasta köyttä myydessä havaittiin että pahus vieköön - köyden päässä olikin hevonen.

Toimituksen poiminnat