Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Tässä kaikki, mitä haluan sanoa vähemmistöille

Tulee mieleen Pontius Pilatus, joka pesi tietyistä syistä kätensä. Jos valtaväestön edustaja, jolla ei ole juuria vähemmistöihin, tekee vähemmistöpolitiikkaa, tai jos vähemmistöön kuuluva kookospähkinä tekee vähemmistöpolitiikkaa ja puhuu valtaväestön äänellä, häntä vähemmistöt äänestävät. Jos vähemmistöön kuuluva ja varsinkin kulttuurin keskiöstä tuleva edustaja edustaa vähemmistöjä ja puhuu omalla äänellään, hänet vähemmistöt jättävät yksin. Palaan juurilleni: kulttuurin keskiöön, se on elämäntyöni. En halua enää olla missään tekemisissä vähemmistöpolitiikan kanssa - vähemmistöt eivät tarvitse minua.

Ihmisryhmiä ei voi auttaa, ellei heillä ole halua ottaa apua vastaan. Vähemmistöjen on nyt otettava vastuu itsestään. Eduskuntaan valitaan vähemmistönedustajia, jotka miellyttävät valtaväestöä, ovat kasvaneet miellyttämisen kulttuurissa. Mutta he eivät auta itse ryhmää ja vastakkainasettelu jatkuu, kupla kasvaa: meillä ei ole tietoa monikulttuurisuuden ongelmakohdista ja todellisuudesta. Suomi ei ollut valmis arvokeskusteluun. Se uhrasi jälleen itsensä materialle, ja mitä materia on saanut aikaan? Vastakkainasettelua ja eriarvoisuutta. Upporikkautta. Köyhyyttä ja kurjuutta. Huonoa itsetuntoa, riistoa ja sortoa, sotia. Materian piti olla palvelija, mutta taklasi ihmisen. Missä mennään, kun ei mennä missään?

Kansalla oli suurempia murheita kuin äänestää ihmisarvon puolesta. Heillä ei ole enää ihmisarvoa. Ihmisarvo tulee kulttuurista. Kulttuuria ei pidä nähdä ainoastaan monumentteina eikä taideteoksina, ei kaunokirjallisina töinä, ei runoutena, vaan myös henkis-sosiaalisena kulttuurina, ihmisten välisenä vuorovaikutuksena. Elän - siis olen olemassa, se on yksi suuri osa kulttuurista, olla olemassa. Vaikka sulla ei ole rahaa, sä olet olemassa. Vaikka sulla ei ole kattoa pään päällä, olet olemassa. Vaikka sulla ei ole työpaikkaa, olet olemassa. Vaikka sulla ei ole statusta, olet olemassa. Mutta nyt ihminen ei ole olemassa, ellei sillä ole valtaa ja rahaa. Ja tämä on tulos siitä, että elämme arvo- ja kulttuurityhjiössä.

Yli 50 vuotta työtä, uranuurtamista, vähemmistönä vähemmistön sisällä, monikulttuurisuuden hyväksi, tuloksia tulosten jälkeen. Vähemmistöjä se ei kiinnosta. He eivät jaksa lähteä äänestämään. Heitä väsyttää. Heiltä ei siis puutu mitään. Heidän intressinsä ovat niin sirpaloituneita, että todelliset merkitykset ihmisen äänestä hukkuvat niiden alle. Kiitos. Tässä kaikki, mitä minulla on sanottavaa vähemmistöille. Siinäkin mielessä palaan juurilleni, että valtaväestö on aina rakastanut minua. Ja jos joskus lähden uudelleen politiikkaan, niin edustan ainoastaan ihmistä: kulttuuri on elämäntyöni. Vähemmistöjen on otettava vastuu itsestään ja tuettava toisiaan. Vanha totuus pätee: sitä saa, mitä tilaa. Hakkarainen totesi: ”Maa ei tarvitse beduiinejä.” Niin! Taistelu on teidän: kookospähkinöiden johdolla jugurttirusinoita vastaan! Yrittäkää siinä olla olemassa.

Kuinka pitkä aika on toisesta maailmansodasta? Onko muistia, historiantuntemusta? Haloo! Miettikää, ketä äänestitte.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Kun Veijo Baltzar ja kansa ovat eri mieltä siitä, mikä on tärkeää, on kansa väärässä.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

ei, kansa on aina oikeassa, niinhän Vennamokin sanoi! yllättävän paljon vain kansa murisi tuolla kentällä ja valitti omaa pahoinvointiaan. mutta varmaan on silloinkin ihan oikeassa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"Ken vaivojansa vaikertaa
on vaivojensa vanki..."

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hei Veijo, pää pystyyn ja tervetuloa takaisin siihen maailman pienimpään vähemmistöön eli ihmiseen itseensä! Jos sydämessäsi koet tehneesi oikein olet varmasti tehnyt oikein. Muut eivät vain sitä vielä tiedä.

Olen lukenut juttujasi ja ne ovat tehnee minuun vaikutuksen. Sinulla on myös tunne oikealla tavalla sisässä jutuissasi mikä on erinomaista. Todellakin olet elossa. Ongelma on se että kun on älyä ja kokemusta on noinkin paljon se karkaa henkisesti laiskan ja pahasti latistetun (ml. valtaväestö!) suomalaisen ulottumattomiin - ei näin tarvitse olla ikuisesti. Kaikesta voidaan oppia poiskin.

Ensikertalainen ja vallankumouksellinen Hirvimäki sitoutumattomana pienpuolueen listalla sai 140 ääntä Keski-Suomessa - toki olin 100% mediabannauksessa kotimaakunnassani, mutta uskon että meillä oli vaalien osalta jotain samaa. Ei tarkoita että peli olisi vielä menetetty. Tsekkaapa mun juttuja mm. valtaholismista ja vääristä kollektiiveista - on siellä maailman paras kansalaispalkkasysteemikin sisässä ja monta innovaatiota.

Yksilö on kaiken lähtökohta omassa ajattelussani.

Demarit eivät ole seuranneet aikaansa. Persut otti löysät pois. Minulla on visio että tätä maata voisi rakentaa aivan uudella tavalla kaikille avoimen kansanliikkeen kautta.

http://e-liike.net

Ole yhteyksissä jos siltä tuntuu - ja muutkin tämän lukevat.

t. Petri

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

kiitos hienosta kommentista! olit ymmärtänyt tämän asian tärkeyden, ja juuri siitä on kysymys. kun on yli 50 vuotta taistellut yhdenvertaisuuden eteen eriarvoisuutta vastaan tiettyjen kansalaisten elinehtojen puolesta, sitä olettaa, että ne itse tulevat mukaan tekemään yhteistyötä sen yhdenvertaisuuden hyväksi. täytyy ymmärtää sekin, että niin ei aina vaan käy. itsehän en koe eriarvoisuutta. olen lähtenyt sieltä peruselämän juurista, jossa ihmisellä ei ole mitään. ja nyt olen menestyvä kansalainen. Minun ei siis tarvitse taistella henkilökohtaisen yhdenvertaisuuteni puolesta. Ne kivet, jotka netissä sinkoilevat, ovat pikemminkin koomisia kiviä. Mulla on kaikki hyvin, sen jälkeen kun olin 9-vuotiaaksi saakka koulukiusattu; olen ollut sen jälkeen valtaväestön kanssa yhdenvertainen yli 50 vuotta. En vain ole unohtanut juuriani. olen nähnyt ja tunnistanut ihmisen hädän, ja sen puolesta taistelen hyvinvoipana kansalaisena. ja juuri siihen kohtaan turhauduin, että turha on turhaa, jos he eivät itse käy itselleen avuksi. ja sä varmaan ymmärsit että juuri tästä on kysymys.

mutta nyt tuolla kerätään netissä henkilökohtaisia irtopisteitä kuuluisilla ensimmäisillä kivillä. mun on valitettavasti todettava, että nuo kivet eivät osu, ne saavat minut hymyilemään, ja hyvälle tuulelle. pieni on pientä, ja suuri on suurta!!!

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ehkä puoluevalinnalla on merkitystä? Kulttuuriväki ei nykyisellään taida kovin suuressa arvossa demareita pitää, esimerkiksi Vihreiden listoilta ääniä olisi melko varmasti tullut roppakaupalla enemmän. Rohkea kulttuuriradikaali toki voi löytää kannatusta kaikista puolueista, mutta SDP todennäköisesti siihen on huonoin vaihtoehto.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

valitettavasti näin täytyy minun sanoa, olet oikeassa, mutta läksin siitä ajatuksesta, että sosialidemokraattien pitäisi olla se puolue, joka ei jätä ketään yksin. se tarkoittaa opiskelijoita, työläisiä, vähemmistöjä, vanhuksia. se oli mun ideologinen lähtökohta. Tiedostin tosin jo silloin, järjestäessäni kansainvälistä Euroopan omatunto –konferenssia eduskunnassa maaliskuussa 2014, ja pitäessäni siellä tähän liittyen puheen, (en vielä ollut suunnitellut lähtöä politiikkaan), että entiset kommunistimaat ja vasemmistopuolueet eivät ole omalla asiallaan, ne ovat länsimaiden asialla. Tätä ajatusta ei pidä ymmärtää vain poliittisesti, kysymys on aina ja kuitenkin siitä, ollaanko ison vain pienen ihmisen asialla…

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Veijo, sain Pirkanmaalla Piraattipuolueessa 223 ääntä, ja nämä olivat ekat vaalini. Olen puhunut lähinnä ruohonjuuritason kustannuksista ja maan kilpailukyvystä. Uskon, että haluat hyvää, mutta SDP on tosiaan väärä puolue. SDP olisi ideologisesti lähimpänä itseänikin, mutta osa äänetäjistäkin tietää, että nämä ovat puoluevaalit. Ja silloin SDP:n ideologia ei enää ole tärkeää, vaan SDP:n johto ja historia. Lipposen hallitus oli mukana kun euro pakotettiin kansalle, ja Lipposen hallitus oli myös mukana kun Digita myytiin. Keskusta esitteli mediamaksun, ja Kokoomus löi sen läpi. Nyt ulkopuolinen yritys tekee veroista voittoa itselleen. Se on huonoa ja typerää politiikkaa. Ihmiset eivät luota enää vanhoihin puolueisiin - ja syystä. SDP ei kannata edes perustuloa, mistä näissäkin vaaleissa oli paljolti jo kysymys.

Voisit harkita liittymistä Piraattipuolueeseen. Sielläkään ei jätetä ketään yksin, ja ollaan pienen ihmisen asialla. Vihreät on myös ihan hyvä puolue. Perussuomalaiset on se oleellisin ja selkeä vastarinta kuitenkin, mutta moni ei halua assosioitua siihen vanhoillisuuteen.

Uskon, että äänet lähtevät liikkeelle vain aktiivisilla kannanotoilla ja hyvillä kirjoituksilla. Pitää osallistua paneeleihin, ja lyödä ällikällä ne vastustajat - varsinkin talous- ja energia-asioissa. Uudenmaan vaalipiirissä ne vastustajat on varmasti kovia. Moni piraattikin meni sinne vaalitaktisista syistä, mutta itsellä olisi katseet enemmän satakuntaan, kotikulmilleni. Siellä listat oli niin huonoja, että Laura Huhtasaari (ps) ja Kristiina Salonen (sdp) oli äänikuningattarina. Sääret siis auttaa myös, mutta uskoisin, varsinkin piraattina, että satakunnassa olisi jytkyn aineksia poliittisesti. Sinne tarvitaan vaan riittävän vahva ehdokas, joka näkyy ja kuuluu somessa, puheenvuorossa, paneeleissa.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar Vastaus kommenttiin #21

hienoja, ja varmasti ihan oikeitakin analyysejä. valitettavasti varsinkin sosialidemokraattien kohdalla. itse asiassa olen puhunut tästä jo 20 vuoden ajan sos.demokraattisissa piireissä, mutta sinne ei tunnu tällä hetkellä mikään uusi – elä ajassasi – tarttuvan. Ja siinä mielessä piraattipuolueella voi olla tulevaisuudessa laajakin merkitys. Täytyy jossain vaiheessa olla yhteyksissä, ja jatkaa ajatuksia, myös Satakunnan osalta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos katsoo taiteilijauraasi, et ole ollut vähemmistössä, ehkä enemmänkin valtavirrassa. Nyt politiikassa jouduit vähemmistöön. Ankeaa, mutta ei syy luovuttaa.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

tosi hieno analyysi. olet jopa siinäkin oikeassa, että jouduin vähemmistöön, koska oikeudentajuni pakotti minut siihen. eihän tässä todellakaan ollut mitään syytä lopettaa, eikä kommenteissani ollut missään vaiheessa siitä kysymys. on totta, että olen ollut koko elämäni valtavirrassa.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Olet oikeassa mitä sanoit, kirjallisuuden ja kulttuurin kautta olen vaikuttanut Suomessa ja Euroopassa miljooniin kansalaisiin, ja ehkä tässä harmittikin eniten se, (harmitti; siis ei enää), että toimin omia oppejani vastaan. olen aina sanonut, että laupias-samarialaisena nostat yhden ihmisen ojasta. ja ojaan jää satoja tuhansia, miljoonia. toisin sanoen, vaikuttamisen pitää tapahtua ylhäältä alaspäin, ja nyt läksin politiikassa, niin kuin sanoit, vaikuttamaan alhaalta ylöspäin. ja halusin itse vähemmistöt siihen mukaan. Siinä epäonnistuin. Esim. ennen ensimmäisen romaanini ”Polttava tie” ilmestymistä mustalaisista oli kirjoitettu n. 15-20 artikkelia. Kun kirja ilmestyi, saman vuonna aiheesta oli ilmestynyt yli 900 artikkelia.
Täällä usein kommentoidaan että ”kansa tietää” - toivottavasti kansa myös ymmärtää että staattinen on staattista, siinä ei mikään liiku, ja synnyttääkseen jotain uutta, mielen on vaellettava myrskystä myrskyyn.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Eduskunnassa säädetään lakeja. Eettisiä viestejä lahjakas ammattikirjoittaja voi lähettää muualla, täälläkin. Hyvää jatkoa.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Niin, nykyisellään. Koska olen kirjailija, uskon siihen, että sellaisten laitosten kuin eduskunta pitäisi kyetä muuhunkin kuin jakamaan rahaa ja säätämään lakeja. Ja eihän lakien säätäminen ole itsetarkoitus, niitäkinhän tehdään sitä varten, että ne toisivat ihmisille elämänlaatua. Ja siinä tapauksessa eduskunnan on kyettävä arvokeskusteluun, koska kyseisiä lakeja säädetään ja rahoja jaetaan arvojen mukaan. Jos ei jollain ryhmällä, kansalaisella, ole arvoja, hän jää aina nuolemaan näppejään (tai otetaan vaikka paikkakunnat, huonosti toteutetun sote-uudistuksen yhteydessä – joiltakin paikkunnilta saatetaan viedä yöpäivystys pois, vanhat ja sairaat ihmiset joutuvat matkustamaan takseilla tai jollain muulla, ties kuinka pitkälle, vieraille paikkakunnille). Mutta jos olet sitä mieltä, että arvoja ei tarvita, se on sun mielipiteesi, ei minun. Olemme ylittäneet esim. ajat sitten luonnon kantokyvyn, mutta jos se ei merkitse sulle mitään, ok. Ihminen elää yli varojensa, toiset elävät köyhyysloukussa ja toiset (10-20% väestöstä ) keräävät kaiken hyödyn ja varallisuuden. Esim. työttömyys ja työllistäminen ovat arvokysymyksiä. Mutta jos sä olet sitä mieltä, että eduskunta on vain lakien säätämistä ja rahanjakoa varten, niin se on hyväksyttävä. Mutta hyväksy sinäkin sen, että olen eri mieltä kanssasi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Eduskunnalla on kaksi tehtävää: Säätää lait ja määrätä verot. Muita tehtäviä eduskunnalla ei ole.

Arvokeskustelu on lainsäädännön motiivi, perusta, ja sitä voi käytä missä tahansa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veijo Baltzar kirjoitti :

[...Vähemmistöjä se ei kiinnosta. He eivät jaksa lähteä äänestämään. Heitä väsyttää. Heiltä ei siis puutu mitään. Heidän intressinsä ovat niin sirpaloituneita, että todelliset merkitykset ihmisen äänestä hukkuvat niiden alle. Kiitos....Vähemmistöjen on otettava vastuu itsestään ja tuettava toisiaan.],

- Samanlainen ilmiö on vähemmistöjen, niin venäläisten kuin inkeriläisten keskuudessa.En puhu vain vaaleista, jossa se tulee esille erittäin näkyvästi, niin kuin kohdallannekin.

Tunnen hyvin venäläisten ja inkeriläisten vähemmistöjen ilmapiirin ja voin sanoa suoraan, että he eivät hyväksy pyrkimystä yrittää vaikuttaa.

Kannustan erityisesti sitä, että "vähemmistöjen on otettava vastuu itsestään ja tuettava toisiaan". Nimenomaan tuettava toisiaan!

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Onpa hienoa kuulla kommenttisi. Sehän on elämän tarkoitus, että tuetaan toisiaan. miten muuten täällä pärjättäisiin ja toimeen tultaisiin? niin kuin kuvasta näkyy - huonosti.

Käyttäjän juhamakkonen kuva
Juha Makkonen

"Eduskuntaan valitaan vähemmistönedustajia, jotka miellyttävät valtaväestöä". Tämä on luultavasti totta. Onneksi eduskunta ei ole ainoa paikka vaikuttaa asioihin myönteisesti. Varsinkin henkiseen ilmastoon voi vaikuttaa kulttuurin ja tapahtumien keinoin.

Kuningastie ei tällä kertaa avautunut. Kuninkaankatu sen sijaan odottaa tekijäänsä. Tervetuloa.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

aivan! olet 100%sti oikeassa! ;)

Käyttäjän MirkkuIrmeliValkola kuva
Mirkku Valkola

Kaiken kaikkiaan politiikassa ei riitä halu hoitaa yhteiskunnallisia asioita. Osaamisestakaan ei ole kysymys. Politiikassa sotkeutuu kummallinen miellyttämisprosessi, jossa varotaan sanomisia ja tekemisiä, jottei karkoiteta mahollisia äänestäjiä. Tai sitten retoriikalla ei ole mitään tekemistä oikeasti sen kanssa, mitä yksittäinen ihminen pystyy käytännössä poliittisessa järjestelmässä tekemään. Sarja katteettomia lupauksia on helppo antaa varsinkin silloin, kun ensikertalaisena lähtee itseään tyrkylle asettamaan. Katteettomuus perustuu usein, valitettavan usein, poliittisen järjestelmämme tuntemisen puutteeseen, siihen ettei ymmärretä järjestelmää jossa elämme ja olemme, sen vaikuttamisen tapoja ja sääntöjä. Idealismi kuolee järjestelmässämme nopeasti. Asiastaan kiinnostuneet uuvutetaan kentällä jo lähtöruutuihin. On ihan oikeasti niin, että yhä harvemman on vaikea ajatella samaistuvansa tarkasti keneenkään ehdokkaaseen. Meidän poliittisessa järjestelmässä lähes kaikki keskustelut käydään taloudellisten näkökulmien kautta. Muut arvot jäävät käsittelemättä. Näennäiskonsensus estää jopa kunnallispolitiikassa eriävien mielipiteiden jättämisen, jottei sitten sitä kautta leimaannu yhteistyökyvyttömäksi.

Henkilökohtaisesti kannustan älykkäitä ja ajattelevia ihmisiä mukaan politiikkaan, jotta "hakkaraismaiset" kännikalaedustajat, eivät pääse yleistymään ja pilaamaan politiikalta sitä viimeisintäkin mainetta.

Yleistä on, että valtaosa ihmisistä ei välitä. Tai ymmärrä. Tai kumpaakaan.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Varmasti näin on kuten kirjoitit ja analysoit. Haluan siihen lisätä, että valitettavaa on, että politiikassa pelkotilat kahlitsevat kaiken järjen, tunneälyn, ja arvot. Vastakkainasettelu, joka on päälleliimattua hyväksyvää systeemiä, ei ole vain valitettavaa, vaan modernissa eurooppalaisessa maailmankaikkeudessa tosi huolestuttavaa ja jopa pelottavaa: Kuka olet, mihin menet, ihmiskunta? Onko maa pelkkää hetettä, taivas toteutumaton unelma?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Vähemmistöihin kiihkeästi identifioiva, eli kansallismielisiä venäläisiä, somalialaisia tai virolaisia maahanmuuttajia ovat omiensa keskuudessa poikkeus.

Ehkä kiihkeämmin niiden muutamien yksilöiden vaatimat asiat ajavat cityvasemmisto ja cityvihreät.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Hmm. että väärässä puoluessa, vihjailet? No, tätä on mulle sanottu ihan suoraankin!

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Happamia ovat. Eikös se ole ihan vaan hyvä että vähemmistöt pärjää omillaan eivätkä kaipaa kaitsijaa?

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Veijo Baltzarille: unohda itseään uhriuttavat vähemmistöt, Suomi on edelleen maailman onnellisuuden kärkimaita tutkitusti (sija 6.). Täällä yritteliäät pärjäävät useinkin.

Syrjäytyneitä on kasapäin myös valtaväestössä - etninen tausta on vain yksi asia.

Nauti siitä, että olet kirjailija. Sinulla on lahjasi, jolla pärjäät maailmassa. Onnea yhtä lailla seuraaviin vaaleihin.

Monikulttuurisuus on todettu epäonnnistuneeksi sekä Merkelin että Cameronin suusta, joten eiköhän se idea voida haudata. Normikulttuuriinkin mahtuu sopiva määrä asiallista monikulttuurisuutta, ja normikulttuurissakin riittää vikoja korjavattavaksi asti.

Monikulttuurisuuden tuputtaminen nimenomaan johtaa arvotyhjiöön, koska se pakottaa poliittiseen korrektiuteen, jossa ihmiset eivät uskalla edustaa omia arvojaan.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Puhut järkeä, ja kerrot asioita, joita on pakko ajatella vakavasti. Kyseinen kirjoitukseni Uudessa Suomessa edustaa samansuuntaista analyysiä. On tietenkin surullista, että monikulttuurisuuden kohdalla asiat ovat näin, kuten sanoit. Toisaalta sanotaan, että tutkainta vastaan on turha taistella. Jos maailmassa ei ole kulttuureja, mitä jää jäljelle, tyhjiö? Anonyymi äärettömyys, ja se on pelottavaa. Meidän täytyy pohtia sitä, että sinun ja monien muiden kannanotoista huomaa, että pelkomme on yhteinen, mutta niiden syistä ollaan eri mieltä.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Veijo. Oli mukava ajoittain tehdä vaalityötä kanssasi.
Ehkä se kulttuuriteemasi ei ollut ihan sitä mitä äänestäjät odotti. Ei se vaan toiminut sillä vähemmistöillä kun on isompiakin murheita ja haasteita elämässä kuin miettiä kulttuuria. Vai voisiko olla niin, että puolue jossa olit ehdolla oli väärä, sillä ehdokas oli hyvä. Itse ainakin sain vähemmistöjen ääniä roppakaupalla, sillä tiedän esimerkiksi kymmenien romanien äänestäneen minua. Onko siis heidän äänensä menneet hukkaan? Tulkintasi mukaan valtaväestöön kuuluva ei voi edustaa vähemmistöjä, mutta ehkä se sittenkin on päinvastoin. Onnea ja menestystä kulttuurin saralle, siellä varmaan on mieleenpainuvia hetkiä enemmän kuin politiikassa...

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Terve Mika.

”ehdokas oli hyvä” – niin on myös sinun tapauksessasi!

Älä ota tuota ihan kirjaimellisesti, ja sitä paitsi sinä et ole mikä vain valtaväestön edustaja tai tyyppi. Sain susta todella miellyttävän kuvan, ja puolueesta riippumatta olisit missä vain puolueessa merkittävällä asialla, koska istut itsessäsi ja ajat ihmisen asiaa. Kiitos hienosta yhteistyöstä! Sitä, olenko oikeassa puolueessa, sopii miettiä.

Olit oikeassa kulttuurin suhteen siltä osin, että ”kulttuuri” sanana tahtoo jäädä vaille merkityksiä, vaikka se todellisuudessa pitääkin sisällään kaikki ne ”muut tärkeämmät asiat, joita ihminen tarvitsee”.

Käyttäjän TarjaArttola kuva
Tarja Arttola

Vähemmistökeskustelun painopiste on kaiketi hiukan toisissa kansoissa kuin sinun kansassasi tällä hetkellä, ja sillä on saattanut myös olla vaikutusta äänestyskäyttäytymiseen. Nuoremmat ottavat myös vähitellen paikkansa meiltä ikääntyviltä, ja se tapahtuu kaikkialla, ei vai politiikassa. Varsin omalaatuiset syyt voivat vaikuttaa siihen, miten oma ehdokas valitaan ja toisaalta, uskallan väittää, että sivistyneisyys ei välttämättä ole yksi korkeimmalla olevia kriteereitä, jos ihmiset tulisivat valituksi virkoihinsa viisauden mukaan, niin eipä meillä olisi hätäpäivää...:)
Aika kuluu, ja jokaisella on hetkensä astua syrjään ja antaa tilaa uusille airueille. Vähemmistökysymyset etenevät ja ongemat myös monimuotoistuvat tässä liikkeen ja pakolaisuuden maailmassa. Me ihmiset olemmemonet ymmärtämättömiä, jotka nukumme mahdollisuuksiemme ohitse tai olemme jo menettäneet toivomme, senkin, jota ei ole koskaan kenties ollutkaan, eli jokaisella ihmisellä ei ole samaa tietoisuutta asioiden tärkeysjärjestyksestä, tai siitä, mikä ratkaisee ihmiskunnan ongelmat riippumatta ihonväristä ja kansalaisuudesta. Mutta lohtuna väistyville, nukkuville ja esiinastuville, että Luojamme ei osoita lopulta mitään puolueellisuutta, vaan jokaisesta kansasta ja rodusta hänelle on otollinen se, joka tekee hänen tahtonsa. Tämän varassa voimme siis elää silloinkin, kun ihmisten taistelu käy turhauttavaksi. Hyvää jatkoa kulttuurin parissa,se on valtavan suuri alue, jossa edelleen voi taistella sellaisten arvojen kasvun puolesta, jota päivänpolitiikka ei ihmissydämissä tavoita.

Nina Michael

Artikel i www.tidningenkulturen.se 16.4.2015

Veijo Baltzar: BROBYGGARE MELLAN TVÅ KULTURER

http://tidningenkulturen.se/index.php/mer/debatt/1...

På sidan kulturen på första plats. Idag 101 träffar!

Nina Míchael
Interkulturell kommunikation
ninamichael2@gmail.com
Pargas

Toimituksen poiminnat