Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

TODELLINEN UUDISTUS

Muutos tarvittiin. Vähemmistöt oli jo ajat sitten syrjäytetty. Valtaväestö oli ominut monikulttuurisuuden ja toimillaan syrjäyttänyt vähemmistöt marginaaliin. Valtaväestö vuoli kermat päältä ja vähemmistöille jäi laskumaito, kurri. Siinä mielessä homma ei voi Trumpin voiton myötä mennä huonommaksi.

Luovaan toimintaan liittyviä järjestelmiä, esimerkiksi Suomessa Valtion taidetoimikuntaa, edustaa pelkästään valtaväestö - vähemmistöjä ei huolita päättäviin elimiin muuta kuin politiikan kautta. Valtaväestö jakaa kuppikunnittain toisilleen apurahoja.

Yhteiskunnalliset uudistukset ovat ajankohtaisia, sillä uskon Yhdysvaltojen uuden presidentin Donald Trumpin aiheuttavan  vastavoimien ja kansannousujen muodostumisen. Miksi ja miten? Poliitikot ja virkamiehet ovat vuosikymmenten ajan nostaneet itselleen palkkoja. Järjestelmää on ruokittu lailla ja normeilla. Äänestäjiä on pidetty lähellä jakamalla niille almuja. Jos Trump ottaa tiukan linjan esimerkiksi jakamalla kansan rikkaisiin ja köyhiin, hän tekee sen rehellisesti - kansa älyää sen ja voi käydä itselleen avuksi. Nykyisessä järjestelmässä kansaa on pidetty nuhteessa – se ei ole kyennyt auttamaan itseään.

Toisin kuin tämän päivän politiikkojen ja byrokraattien kielessä, jotka kalastavat valheellisesti kansaa sukupuolettomalla politiikankäynnillä, sanastolla ja teoilla, Trump on mies ja hän esiintyy miehenä, ja kansalla on mahdollisuus siihen reagoida: joko puolestaan tai vastaan! Trumpin politiikkaan kykenemme reagoimaan ja se voi avata ovet henkiselle vallankumoukselle, sukupuolettomassa maailmankaikkeudessa.

Maailmanpolitiikan kannalta on todella hyvä, jos Yhdysvallat saa Venäjän kanssa asiat kuntoon. Se on myös Suomelle merkittävä tekijä. On aivan turhaa spekuloida sillä, miten Trump suhtautuu Eurooppaan. Eurooppa on Amerikalle kultakaivos ja päinvastoin – hyvin tietysti!

Trump on rohkea tyyppi ja esittää asiat niin kuin ne ovat. Uskon, että hän on rakentava presidentti, hän on vain suorapuheinen.

Suomalaisesta takinkäännöstä en edes aloita – yrittäisivät edes vähän peitellä. Noloa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Hieman aiheen sivusta, mutta haluaisin kysyä että oletko Veijo se Baltzar jolla oli kesäpaikka Iisvedellä juuri mummoni kesäpaikan vastapäätä?

Vastakkaiseen rantaan oli ehkä n. 100 m. Paikka sijaitsi juuri ennen kääntösiltaa, joka nyt on korjattu kiinteällä sillalla.

Joskus kun pitkät tukkilauta tulivat, olin nuorena mukana aukaisemassa tätä kääntösiltaa. Ahtiaisen perhe, jotka olivat pakolaisia Karjalasta, toimi sillanvahtina. Mummoni, joka oli Viipurista, antoi sillavahdin perheelle myöhempiin tontin omasta alueestaan, aivan sillan vieressä.

Käyttäjän veijobaltzar kuva
Veijo Baltzar

Kyllä, olen juuri se henkilö. Oli hauska kuulla tuo tarina!

Toimituksen poiminnat