Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Aleksanterin teatteri vai Guggenheim?

  • Aleksanterin teatteri vai Guggenheim?
  • Aleksanterin teatteri vai Guggenheim?

Hyvähän se on, että näyttävyyttä ja statusta haetaan. Sitä Suomi tarvitsee. Mutta siitä voidaan olla montaa mieltä, onko Guggenheim siihen ratkaisu. Tämä synkkä rakennus on täysin sopimaton Etelärannalle ja on kaukana suomalaisesta arkkitehtuurista - kyllä tässä nyt mennään plastikkakirugia edellä.

Entä onko G:n taide laadukasta ja korkeatasoista? Saattaa se olla feikkiäkin. Meillä Suomessa löytyisi taatusti korkeatasoisempaa muotoilua ja taidetta. En ymmärrä miksi meidän täytyy jatkuvasti kopioida kaikkea ulkomailta (katsokaa meidän tv:tä). Melkein mikään ei ole kotimaista. Voisiko joku vastata tähän? Mielestäni meillä kyllä riittäisi osaamista. Toisaalta kuitenkin puhutaan että me suomalaiset ollaan ”niin hyviä ja erinomaisia”. Eikö sitä osaamista sitten löydykään?

Meidän pitäisi kehittää ja panostaa itseemme ja omiin tuotteisiimme kaikilla tasoilla – Suomi edellä! Investoikaa, hyvät päättäjät, kulttuuriin, kotimaisen vapaan taiteen kehittämiseen.

Terveiset Helsingin kaupungivaltuutetuille: ei mennä aina raha edellä, sillä on tunnetusti myös tuhoisia vaikutuksia. Ajatus siitä, että Gugge olisi panos kulttuuriin on kaukaa haettu. On nimittäin yleisesti tiedossa, että upealla paikalla Helsingin sydämessä sijaitseva historiallinen ja ainutlaatuinen Aleksanterin teatteri on tulossa tiensä päähän - se vaatii välittömiä korjaustoimenpiteitä aivan lähivuosina, tai se romahtaa. Talon laajasta korkeatasoisesta taidetoiminnasta puhumattakaan, talon ovat ottaneet omakseen helsinkiläiset nuoret.

Guggenheimissa toteutaan vain snobismia, todellinen kulttuuriteko olisi pelastaa Helsingin Aleksanterin teatteri. Poliitikoille tiedoksi: jos emme korjaa Aleksanterin teatteria tai annamme sen johonkin muuhun käyttöön,  on silloin turha puhua poliittisissa fraaseissa nuorten tukemisesta. Sanokaa se suoraan: emme tue nuoria, emmekä tue kulttuuria.  

Kulttuurineuvos Veijo Baltzar

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Isänmaallinen puheenvuoro. Hyvää palautetta poliitikoille ja eliittipäättäjille.

Toimituksen poiminnat