Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Varoituksen sana

Haluan antaa varoituksen sanan kaikille ihmisille. Jo kymmenien vuosien ajan, on mua käytetty hyväksi, monella tavalla. Ja sitä on ilmennyt monella tasolla.

Törmään usein ihmisiin, joilta on petkutettu rahaa ja eri juttuja, käyttämällä mun nimeä hyväkseen. Asutaan hotelleissa, jätetään maksamatta, järjestetään tilaisuuksia nimelläni. Jotkut ovat jopa esiintyneet Veijo Baltzarina ja petkuttaneet ihmisiä. Ihmisiä on tullut vastaan: ”Ai, sinäkö olet Veijo Baltzar, ethän sinä ole lainkaan sen tapaamani Veijo Baltzarin näköinen”. Tai sitten on tullut myös vastaan joku, joka kertoo minulle, että Veijo Baltzar käytti hyväksi. Kun vastaan, että minä olen Veijo Baltzar ja me ei kyllä tunneta, seuraa hämmennys. Menen tilaisuuteen ja minulta kysytään: niin sinähän tämän olet järjestänyt? Vastaan: en; seuraa jälleen hämmennys. Ikävin hyväksikäytön muoto on se, kun pyydetään rahaa omiin projekteihin minun nimelläni. Monet kertovat myös siitä, tästä ja tuosta ihmisestä, joka kuuluu Veijon porukoihin. Mun porukkaan ei kuulu muita kuin minä ja tiimini.

Hyväksikäyttäjiä on kaksi suurta luokkaa: on ns. lähipiiri, joka ratsastaa nimelläni ja statuksellani keräten itselleen etuja ja hyötyjä. Ja sitten on ne ihan tuntemattomimmat ja kaukaisimmat ihmiset. On kuvottavaa, että ihmiset eivät kykene omia avuja käyttäen tavoittelemaan sitä, mitä haluavat saavuttaa; ainoana keinona on tarttua alhaisiin konsteihin. Mittani alkaa 50 vuoden jälkeen olla täpötäynnä.

Viime aikoina lisääntyneiden yritysten tähden haluan nyt todeta, etten seiso minkään näiden temppujen ja tapausten takana. Tuomitsen ne jyrkästi. On myös sanottava, että jos kansa ei tunne  yli 50 vuotta julkisuudessa ollutta kirjailijaa, vastuu siirtyy myös vastaanottajalle. Olen usein julkaisuissani puhunut värisokeudesta. Valtaväestössä on omassa keskuudessaan tietyt lainalaisuudet: heidän keskuudessaan ei ole yhtä helppo käyttää toisiaan hyväksi. Kyllä siellä otetaan selvää, tunnetko sen henkilön ja miten se on tässä toiminnassa mukana. Ei siellä jätetä arviota sen varaan, että joku toteaa, että se on mun kaveri, vaan otetaan tosissaan selvää, onko henkilöllä mitään tekemistä asian/hankkeen kanssa.

Jos joku mustalainen tekee pahoja niin kaikki tekee. Ja kun joku mustalainen on lahjakas niin kaikki mustalaiset on lahjakkaita ja osaavia. Näinkö sen pitää mennä: haloo?? Ihmisiä massoitellaan, kun on vähemmistöistä kysymys, ja valtaväestön edustajien kohdalla he ovat heti yksilöitä, joilla on nimet, persoonat ja statukset.

Toivon, että tämä ihmisten huijaaminen, petkuttaminen ja värisokeus loppuvat kaikki kerralla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aika korjaa tämänkin epäkohdan.

Väinö Linnana esiintyminen ei Suomessa enää onnistu.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Oletko sinä Veijo Baltzar? Vai yrittääkö joku petosmestari kikka kakkosta?

Käyttäjän OlaviHeinonen kuva
Olavi Heinonen

Minä, kun jo nuorena oppikoululaisena tunsi erittäin hyvin musikaalisen romaniheimon ystävän, hän kun oli luokkakaverini ja hyvä laulajakin oli ja esiintyy ehkä vieläkin oopperajalaulajana. Hän kyllä voitti minut koulun kentällä 1000 m:n juoksussa loppukirissä, kun oli urheillut paljonkin jo nuorena. Mutta asiasta toiseen. Täällä missä asun kerrostaloyhteisössä asui myös yksi romaniheimoinen mies ja uskovainen sanoi olevansa. Hänestä ei pidetty täällä, mutta minulle hän antoi puhelinnumeronsakin, syystä, että kun olin häntä 10-vuotta iäkkäämpi ja sanoi aina auttavansa minua, jos minulle tulee ongelmia esim lääkäriin menon takia. Kerroin hänelle sairastavani kahtakin kroonista tautia ja siksikin hän oli hyvin aulis auttamaan minua. Kukaan muu ei tässä asumassani kiinteistössä, jossa on 47 asuntoa ei koskaan ole hänen laillaan tarjonnut apuaan. Hän ikävä kyllä muutti syntymäkotiinsa, joka on Suomessa Kainuussa, mutta hän oli ja on varmasti aidosti uskovainen ihminen. Hänkin on hyvä laulaja, sehän on verenperintöä romaniheimoisille. Kunnioitan aitoja ihmisiä ja hänessäkin näin aidosti rehdin henkilön. Onnellinen sanoi olevansa, kun täältä häntä vihaavien joukosta kotiseudulleen muutti ja siihen kyllä uskon!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Yleistäminen ja leimaaminen on aina väärin, tsemppiä, teiläse siis näkkyy nuin, joo, julkistaminen on yks keino muuttaa maailmaa!

Käyttäjän SariLngstrm kuva
Sari Långström

Onpa ihmisistä tullut röyhkeitä kun tuolla tavalla hyväksikäyttävät.

Hyvä että tulee julkisuuteen tälläiset tapaukset, kun onhan julkisuuteen kerrottu vähäpätöisempiäkin asioita.
Nyt on aika paljastusten..ja
Totuus maan perii.

Toimituksen poiminnat