Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kurjistuminen

Julkinen velka ja huijaus

Kaappasin oheisen kuvajaisen Veronmaksajien Kekusliiton sivulta. Käppyrä kuvaa EU-maiden velkaantumista 2014. Meille on jatkuvasti tyrkytetty infoa Suomen kurjistumisesta. Me suomalaiset, ulkomaiset investoijat ja luottoluokittajat olemme jo mieltäneet valituksen todeksi.

Jos katsomme käppyrää niin voimme todeta, että emme ole ihan Kreikan tiellä kuten Sipilä väittää. Isänmaamme velkaatuminen on reippaasti keskiarvon alapuolella, tosin velkaantuminen on ollut nopeaa. 

Kuormassa oli 12 lasta, ei oltu syöty moneen päivään muruakaan

Köyhänä syntyneitten pitää menestyessään auttaa jaloilleen toiset kurjat. Sen on oltava elämän tehtävä ja kiertokulku.

Kuormassa oli 12 lasta. Oli kesä. Ei oltu syöty moneen päivään muruakaan. Sinä yönä päästiin talon saunaan yöksi. Aamulla jäin kuormasta niin sanotuksi rengiksi. Olin 11- tai 12-vuotias. Se oli yksi niistä elämän kovimmista kouluista. Minut herätettiin viideltä ja annettiin viikate käteen. Kuten monet maalla tietävät, siihen aikaan sarat saattoivat olla monta sataa metriä pitkiä. Näitä sarkoja minun piti niittää päästä päähän ilta kahdeksaan.

Sisäinen devalvaatio

Istuva hallitus on kutistumisestaan huolimatta päättänyt jatkaa sixbäkin linjalla. Ja vaikka ensi vuonna on vaalit, pelottelu ja uhkailu jatkuu. Vaikeaa on, mutta entistä pahempaa on tulossa: Inflaatiota kiihdytetään, palkkoja lasketaan, sosiaaliturvaa puretaan, yhteistä omaisuutta yksityistetään, Suomen rikkauksia luovutetaan ulkomaalaisille yrityksille.

Alle EU:n virallisen köyhyysrajan elää Suomessa jo nyt arviolta 700 000 ihmistä.

Tätä kansalaisten absoluuttista kurjistamista kutsutaan häveliäästi sisäiseksi devalvaatioksi.

EU ja euro aiheuttivat kurjistumiskierteen

Suomen liityttyä vuonna 1995 Euroopan Unionin ja vuonna 2000 rahaliiton jäseneksi kirjoitin molemmilla kerroilla, että päätökset näemme vielä ikävällä tavalla edessämme. Näin on käynyt.

Äänestin EU:n jäsenyyttä vastaan lähinnä siitä syystä, että liian monessa asiassa liian erilainen porukka ei ole toimiva systeemi. Ennustin, että jossakin vaiheessa EU-paatti ajaa tästä syystä karille. Näin on nyt käynyt, erilaisuudesta johtuva kitka on liian suuri. Se on lyönyt jarrut päälle koko unionin alueella. Edessä on pitkä ja kivinen tie, ellei suuntaa muuteta perusteellisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä