Suoraa puhetta ajassa Itse koettava.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yle-vero

Pakollinen maksu veron nimellä ylen palveluista

Eilen taas käytiin moniäänistä keskustelua ylen palvelujen tuottamisesta ja etenkin pakkoverosta.  Perussuomalaisten parista on nostettu uudelleen esiin ylen pakkoveron poistaminen ja siirtyminen maksmaisessa maksukortin taakse.  Tämän ei pitäisi olla mitenkään ristiriidassa esimerkiksi vireillä olevan soten valinnan vapauden kanssa.  Myös sotessa tuotetaan palveluja, jossa asikas voisi valita palveluntuottajan ja luonnollisesti maksu on siten vapaaehtoiseen valintaan perustuva.  Miksi ylen palveluntuottajana, erillisenä yhtiönä, on jäätävä eriasemaan?  

Onko jalkapallo yleisradiotoimintaa?

Yle tapetoi kotikatsomot jalkapallolla. Jopa TV 2:n Pikku Kakkonen on saanut tehdä tilaa jalkapallon MM kisoille. Tänään televisiosta nähtiin Egyptin ja Uruguayn välistä potkupalloa. Yle Areenassa pyörii rinnakkaislähetyksiä.

Yle-verolla saa ja hevosella pääsee?

Yleisradion Teksti-TV vetelee viimeisiään.

Kuolinkorinat osoittavat selvästi, ettei palvelua enää mitenkään kehitetä tai tarvita.

”Palvelun” etusivu toki tarjoaa huikeaa journalismia. Ja toimituksellista vastakkainasettelua niin, että huimaa.

Juuri tätä kirjoittaessani sieltä löytyi tällaiset otsikot alusta ja lopusta: 105 KRP: Tuhottiinko aineistoa? ja

280-281 Jokerit ja Toljatti vastakkain.

Kimppakivaa Pasilanmäellä

Ylen radio-ohjelmista on tullut seurusteluohjelmia. Porukalla höpötetään ja hassutellaan. Laadukkaita ja toimitettuja ohjelmia ei enää juurikaan ole. Tilalle on tullut höpinää ja kuppilajutustelua.

Ylen uutiset ovat menneet jankkaukseksi. Uutisten juontaja kyselee ja toimittajat vastailevat. Televisiossa säätiedotuskin esitetään kyselemällä: Sataako huomenna? Meteorologi: Yksittäisiä sadekuuroja on. Juontaja: Missä sataa eniten...

10 000 nimeä Yle-veroa vastaan

Maanantaina 15.2.2016 avautui kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta. Aloite on saanut räjähtävän vastaanoton.

Tänään alkuillasta ylittyi 10 000 kannatusilmoituksen raja – eikä ole mennyt edes kolmea päivääkään kansalaisaloitteen aukeamisesta.

Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta

Tekemäni kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta on tänään 15.2.2016 avautunut kannatusilmoituksille.

Kansalaisaloitteen sisältö on tiivistetysti seuraava:

Eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin, jotta Yle-vero lakkautetaan. Jatkossa Yleisradio voi hankkia rahoituksensa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla. Lähtökohta on, että jos ei halua katsoa Yleisradion ohjelmia, ei tarvitse maksaa. Kun Yle-vero lopetetaan, suomalaisille jää enemmän rahaa käteen.

 

Tiedonvälityksen sietämätön keveys - Pasilanmäen Bastilji

Olen tässä miettinyt viime päivinä, mitä se tarkoittaa tämä "koko kansan YLE"? 

Vastauskin alkaa valjeta: koko kansaa verotetaan tämän tiedostusvälineen kulujen kattamiseksi. Kansa maksaa omasta manipuloinnistaan: manit ja pulointi. 

Niin kauan kun ihmismuistiani riittää, Yleisradion pääjohtajuus on ollut vasemmiston poliittinen läänitys. Eino S. Repo, Erkki Raatikainen, Sakari Kiuru,..  jne. Viimeisin pääjohtaja Lauri Kivinen ei suurempaa säröä tuo tuohon kokonaisuuteen.

Ylen anti

Me maksamme kaikki Yle-veroa, mikäli tulot yltävät 7500:n euroon vuodessa, halusimme tai emme. Yle-veron perusteena oleva tulo näkyy verokorteissa. Jokainen meistä ei haluaisi maksaa, mutta kyllä se peritään jokaiselta, vaikka vastine ei ole kaikkien toiveiden mukainen. Jos tarjonta on puolueellista, eli suosii enemmän joitakin puolueita, silloin vero on epäoikeudenmukainen. Pienet puolueet eivät ole Ylen suosiossa. Tämä nyt tulee ensimmäisenä mieleen näin vaaleja edeltävänä aikana, kun suuria puolueita suositaan, vaikka veronmääräytymisperusteet ovat kaikille samat.

Puolet 500 000 000 eurosta on 250 000 000 euroa

Ollaan Antti Herlinistä ja hänen edustamistaan organisaatioista mitä mieltä tahansa, niin ainakin hänen ulostulonsa Yle-veron osalta on rautaa. Yleisradio pitäisi laittaa kunnon laihdutuskuurille, puolet pois budjetista! Toki leikkaus tulisi toteuttaa siirtymäajalla, ei kertalaakilla.

YLE on Talvivaaraa pahempi pommi

Talvivaarasta ja sen haitoista veronmaksajille kirjoitetaan paljon. Ja hyvä niin. Mutta YLEstä ei jostain syystä kirjoiteta.

Media on harmitellut valtion menettävän Talvivaaraan peräti 200 miljoonaa euroa. Media ei kuitenkaan harmittele valtion joka vuosi YLEen menettämiä yli 500 miljoonaa euroa. Taitaa olla oma lehmä ojassa, ettei toimittajien työttömyys lisääntyisi. Kas kummaa muuten, kun en ole missään täyttämistäni paristakymmenestä vaalikoneesta löytänyt kysymystä YLE rahoituksen pienentämisestä (olen Kristillisdemokraattien Helsingin ehdokas).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä